In Memoriam

 

Hannie Sarris

Op zondag 2 mei 2010 is na een kort, maar hevig ziekbed Hannie Sarris overleden.

Hannie was in de eerste plaats echtgenote van Chris Sarris, haar steun en toeverlaat, en moeder van 4 prachtige zonen waar ze zo vaak met zoveel trots over sprak.

In 1990 kwam ze voor het eerst in aanraking met het poppen maken.
Ze was volkomen autodidact en heeft in die tijd, zoals zoveel beginnende poppenmaaksters, alles zelf uit moeten vinden. “Een heel geploeter” zoals ze zelf vaak zei.
Door haar talent en doorzettingsvermogen kwam in 1996 haar eerste boek "Stap voor stap Poppen maken" uit. Daarna volgden er nog drie boeken van haar hand. Achter de schermen was ze bezig met een nieuw boek “Fairy Fantasy Busts and Doll Figures”. Helaas zal dit boek het daglicht nooit zien.

Hannie was ook de oprichtster van het inmiddels bekende Fairy Fantasy Forum, een forum waar mensen met dezelfde passie voor poppen maken elkaar treffen via het internet. Een plek waar je vragen kunt stellen en waar de leden elkaar helpen bij problemen die je zoal tegen kunt komen tijdens het poppen maken.

Maar het forum biedt ook ruimte voor persoonlijke verhalen en dat is in combinatie met de liefde voor het poppen maken wat dit forum zo bijzonder maakt. Wat begon als een klein groepje enthousiaste poppenmaaksters groeide al snel uit tot een levendig forum waaruit warme vriendschappen zijn ontstaan. Een forum met een eigen forumsite, een forumdag en sinds 2005 de inmiddels bekende Fairy Fantasy Straat in de Ahoy.

Tevens was Hannie de oprichtster en voorzitter van DABIDA, the Dutch and Belgian Institute of Doll Artists. DABIDA is een vereniging van makers van poppen en figuratieve kunst die als doel heeft om het poppen maken door middel van o.a. exposities onder de aandacht van het publiek te brengen.

Haar gedrevenheid en liefde voor het poppen maken zullen voor zeer veel mensen een bron van inspiratie blijven.

 

     

 

last update 16 September 2010 © Fairy Fantasy Forum 2010